Open dag werkplaats Onnen

Onnen.

Onnen.
Openstaande deuren op de open dag van de werkplaats Onnen.

Op 10 september 2005 hield NedTrain een open dag bij de werkplaats Onnen. Op die dag konden alle aspecten van de de werkplaats bekeken worden. Dieseltreinen, electrische treinen, diesellocomotief waren van dichtbij te bekijken en de meesten waren ook toegankelijk. Buiten het terrein stonden er ICR rijtuigen, draaistellen en buiten stond een wadloper in een hersporingsdemonstratie.

Onnen. Onnen.
Onnen. Onnen.
Werkplaats Onnen, 10 september 2005. Een kijkje in de hal van de werkplaats met een koploper, twee IRM's, Wadloper 3223 en als verassing koploper 4240 in de Olympische kleuren.


Onnen. Onnen.
Onnen. Onnen.
Werkplaats Onnen, 10 september 2005. Koploper 4072 die iedereen van dichtbij kon bekijken. Koppelstang, logo's, schakelkasten, kabels alles kon bekeken worden.


Onnen. Onnen.
Werkplaats Onnen, 10 september 2005. Detailfoto van een draaistel van koploper 4072 en op de tweede foto een overzicht van koploper 4072.


Onnen. Onnen.
Onnen. Onnen.
Werkplaats Onnen, 10 september 2005. Sprinterstel 2969 ver buiten zijn inzetgebied. Op de tweede foto de cabine van het Sprinterstel en het het uitzicht vanuit de cabine.


Onnen. Onnen.
Werkplaats Onnen, 10 september 2005. Een IRM stel aangesloten op externe spanning.


Onnen. Onnen.
Onnen. Onnen.
Werkplaats Onnen, 10 september 2005. Een overzicht van het terrein buiten de werkplaats. Op de tweede foto is een klein stukje te zien van de pendeltrein gereden met een stoomlocomotief.


Onnen. Onnen.
Werkplaats Onnen, 10 september 2005. Twee foto's van de speciale constructie van deur en bovenleiding.


Onnen. Onnen.
Onnen.
Werkplaats Onnen, 10 spetember 2005. Buiten stonden een aantal draaistellen, goed is het verschil te zien tussen een oud en een nieuw draaistel.


Onnen. Onnen.
Werkplaats Onnen, 10 september 2005. Ook binnen in de werkplaats stond een draaistel in de wielenbank een genoeg draaistellen in de stellingen.


Onnen. Onnen.
Onnen. Onnen.
Werkplaats Onnen, 10 september 2005. Buiten de werkplaats stond ook het noduge materieel zoals een ICR stuurstandrijtuigen met ICR rijtuigen. Zoals op de foto's te zien is dat sommige ICR rijtuigen nog wel een stang met opstap hebben en de andere weer niet. De rijtuigen met de stang en opstap zijn ook geschikt voor buitenlands verkeer en degene zonder stang en opstap zijn alleen voor de binnenlandse dienst.