Delta Express

Amersfoort.
Amersfoort, 10 juni 2006. Koersbord op treinstel 766 die de Delta Express rijdt.

Op 10 juni 2006 organiseerde de Stichting Mat.'54 haar donateursrit genaamd de Delta Express. De rit begon te Amersfoort en vervolgde de rit naar Ede Wageningen om uit te komen te Arnhem. Bij Arnhem werd er kop gemaakt en ging de 766 door naar Nijmegen om via Den-Bosch uit te komen te Tilburg waar de eerste fotostop werd gehouden. Na de fotostop ging de rit verder naar station Roosendaal waar de tweede fotostop werd gehouden en waar de trein in de volle zon te fotograferen was. Na Roosendaal op weg naar Vlissingen, te Kapelle-Biezelinge werd er een extra fotostop gedaan omdat binnenkort het station wordt gesloten en de 766 daar waarschijnlijk niet meer komt. Na Kapelle-Biezelinge werd er nog een korte stop gedaan te Middelburg om daarna uit te komen te station Vlissingen.

Na een ruimte stop ging de rit verder naar Rotterdam C.S. en Den-Haag H.S., daar ging het een beetje mis omdat er een stremming op de lijn was en we niet via Woerden in Utrecht uit konden komen. Na een tijdje besloten de treinsienstleiders van Den-Haag dat de rit verder ging via de Schiphollijn! De rit kwam dus langs mijn woonplaats Hoofddorp, na Hoofddorp en Schiphol maakte de 766 een korte stop te Amsterdam Zuid WTC om erna via de nieuwe Utrechtboog zijn rit te vervolgen naar Utrecht C.S. waar kop werd gemaakt en de rit verder ging via Bilthoven naar Amersfoort. Aangekomen te Amersfoort kwamen we op een spoor zonder perron en we werden in de richting Amersfoort Schothorst opgestuurd waar kop werd gemaakt om uit te komen op spoor 5 waar de dag en rit eindigde! Het was zeer geslaagde dag met heel mooi weer en een compliment voor de Stichting Mat '54!


Amersfoort. Amersfoort.
Amersfoort, 10 juni 2006. Binnenkomst van treinstel 766 die van Amersfoort Bokkeduinen afkomt. Op de tweede foto staat het treinstel gereed voor vertrek.


Tilburg. Tilburg.
Tilburg, 10 juni 2006. Fotostop te station Tilburg waar de neus net buiten de overkapping steekt.


Roosendaal. Roosendaal.
Roosendaal. Roosendaal.
Roosendaal, 10 juni 2006. Treinstel 766 net binnengekomen maar helaas voor de helft in de schaduw! Gelukkig vertrekt het treinstel na een paar minuten naar het middenspoor waar prachtige foto's gemaakt konden worden en een line-up met NMBS treinstel 807.


Kapelle-Biezelinge. Kapelle-Biezelinge.
Nabij Kapelle-Biezelinge, 10 juni 2006. Mooie vergezichten tijdens de reis naar Vlissingen.


Kapelle-Biezelinge. Kapelle-Biezelinge.
Kapelle-Biezelinge, 10 juni 2006. Doordat station Kapelle-Biezelinge wordt opgeheven werd hier een korte extra fotostop gehouden.


Kapelle-Biezelinge.
Kapelle-Biezelinge, 10 juni 2006. Treinstel 766 aan het wachten in de zon.


Middelburg.
Middelburg, 10 juni 2006. Fotostop te station Middelburg.


Vlissingen. Vlissingen.
Vlissingen, 10 juni 2006. Treinstel 766 en zijn opvolger in de dienst Amsterdam C.S.-Vlissingen. Op de tweede foto de pantograaf van toen en nu.


Den-Haag H.S. Den-Haag H.S.
Den-Haag H.S., 10 juni 2006. Treinstel 766 onder de kap van Den-Haag H.S., de korte fotostop werd een hele lange stop door de stremming op de lijn naar Woerden.


Hoofddorp. Schiphol.
Hoofddorp, 10 juni 2006. Treinstel 766 door mijn woonplaats en station. Op de tweede foto treinstel 766 door de Schipholtunnel waar zelden een trein niet stopt!


Utrecht C.S. Utrecht C.S.
Utrecht C.S., 10 juni 2006. Treinstel 766 geniet van het avondzonnetje terwijl we wachten op het groene sein.


Amersfoort.
Amersfoort, 10 juni 2006. De dag en de rit zit erop en de 766 gaat terug naar Amersfoort Bokkeduinen.